Vallaris Hotel, Chantaburi

Vallaris is, a 5-storey resort style hotel, located in Chantaburi province on approximately 11 rai of the area. The project is comprised of 2 main buildings which are a 3,500 square meters hotel building and a 410 square meters restaurant. The approach is to take advantages of the relaxing natural environment, and to achieve the highest level possible of the energy efficiency as we are also applied for LEED certification. The clean and straight lines with some special details are characterized the design of this project. We let the buildings and surrounding vegetation combine into one. Specially designed wooden louvers are used to promote the air circulation and the natural lighting which is creating liveliness to the lobby and others areas. The simple building materials such as glossy cements, woods and steels have been used to make no doubt for a stress free environment. For enhancing visual continuity with the natural surroundings, stair railings are the crafts of small steel stripes.